Remington I-Light Pro haarverwijderaar

Snelle en pijnloze haarverwijdering zonder irritatie met resultaten waarvan je 6 maanden kunt genieten. Ik was erg benieuwd naar deze nieuwe methode van haarverwijdering. Maar wat is I-Light eigenlijk? Het instructieboekje vertelt me dat I-Light werkt doordat er uiterst korte, intense lichtflitsen in de huid doordringen. De lichtenergie wordt opgenomen door het pigment in de haarfollikel, waardoor de groeifunctie van het haar tijdelijk wordt uitgeschakeld en de haargroei wordt vertraagd. Klinkt geweldig maar is het daadwerkelijk ook pijnloos en komt het gewenste resultaat er wel?

Ten eerste moet je voor het gebruik kijken of je huid wel geschikt is voor het apparaat. Je huid mag van nature niet te donker zijn want dan kan je huid verkleuren. Dit was voor mij al een eerste teleurstelling want ik ben zelf getint. Daarnaast werd de I-Light Pro niet op wit, grijs, blond of rood haar. Ook is hij niet te gebruiken op tatoeages, moedervlekken, permanente make-up en sproeten. Je moet dus aan heel wat voorwaarden voordoen, mag je het apparaat überhaupt gebruiken.

Ondanks mijn getinte huid ben ik het product toch gaan testen. Ik begon met een klein stukje op mijn arm. Je moet de plek die je wilt behandelen eerst scheren. Er mag maximaal 1 millimeter haar zitten. Op mijn arm heb ik dus een klein stukje weggeschoren zodat ik hier het product op uit kon testen. Wanneer je het handstuk op je arm plaatst, geeft het apparaat een piepje. Alleen wanneer je het piepje hoort kun je flitsen. Dit is erg handig en veilig. Je kan dus niet zomaar flitsen zonder aanraking van de huid. Wanneer je op de knop van het handstuk drukt komt er een enorme flits. Op mijn arm voelde in niks. Na 24 uur wachten waren de haartjes nog steeds weg en had ik geen rare plekjes. Nu ik het apparaat getest had op een klein stukje huid, kon ik mijn gehele benen proberen. Maar toen ontstond het probleem. Hoe kun je nou zien welke plekken je al wel en niet gehad hebt? Normaal met scheren zie je nog haren zitten, maar bij het gebruik van de I-Light Pro moeten dus eerst de haren weggeschoren zijn. Ook staat in de handleiding dat het niet verstandig is om tweemaal achter elkaar over dezelfde plek heen te gaan.

Na een week (wat voor mij normaal is), kwamen de haartjes teruggroeien. Bij de tweede behandeling duurde dit langer. Ik kon toen alleen wel zien welke plekken ik niet goed geflitst had, hier groeide namelijk meer haar. Na een derde behandeling zouden de haartjes 6 maanden weg moeten blijven maar omdat ik dus niet goed kon zien waar ik geflitst had, groeiden er op sommige plekken al wel weer haren terug.

Conclusie is dat het apparaat goed kan werken wanneer je aan de voorwaarden van de huid voldoet en een fotografisch geheugen hebt. Ik hoop dat er nog een systeem bedacht kan worden waardoor je duidelijk kan zien welke plekken behandeld zijn. Dan zou het een perfect en pijnloos apparaat zijn.

Tekst: Dewi van Hardeveld

Lees ook:Oplossing voor stijl en futloos haar: Remington Perfect Waves
Lees ook:Marc Jacobs maakt flesjes Coca-Cola light weer hip
Lees ook:Wella Pro Series lanceert productlijn tegen pluizend haar
Lees ook:Vans for girls! Jeans sneakers verkrijgbaar bij PRO
Lees ook:Nieuwe kleuren nagellak Forever Strong Pro van Maybelline

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>