Met de CoolPix S01 heb je altijd je camera bij

Nikon presenteert de Coolpix S01, een opvallende microcamera die met recht de meest smaakvolle nieuwkomer in het Coolpix-assortiment kan worden genoemd. De camerabody is kleiner dan een creditcard, maar door zijn stijlvolle vormgeving springt de camera meteen in het oog. Deze opvallende verschijning – verkrijgbaar in mirror (spiegel zilver), glimmend rood, wit, zwart en roze – is overal en altijd te gebruiken.

Matthieu van Vliet, Country Manager Nikon Nederland, is erg enthousiast: “De camerabody is niet alleen ultracompact en zo licht als een veertje, maar ook bloedmooi om te zien. En toch zit er zoveel geavanceerde technologie in de camera dat je er fantastische foto’s mee maakt. Daar zorgen het objectief met 3x-optische zoom en de 10,1-megapixel beeldsensor wel voor. Daarnaast kun je allerlei creatieve filters op je foto’s toepassen. Deze superkleine camera is meer dan een geraffineerde modeaccessoire.”

Dankzij de ingebouwde batterij en het interne geheugen van 7,3 GB kunnen op de slanke en gestroomlijnde Coolpix S01 maar liefst 3000 beelden met volledige resolutie of 3 uur video in VGA-kwaliteit worden opgeslagen. Extra geheugenkaarten of externe opladers zijn daardoor overbodig.

Verder nodigt het intuïtieve 6,2cm touchscreen uit om zelf aan de slag te gaan en de prachtigste foto’s en video’s vast te leggen. Bovendien kunnen de vele creatieve effecten helpen een persoonlijke stempel op de opnamen te drukken. Zo kun je je films vooraf een nostalgisch tintje geven met het sepia-effect of je foto’s er achteraf retro uit laten zien met het speelgoedcamera-effect of een leuke twist geven met het Fisheye-effect.

Door grote menupictogrammen is het overzichtelijke touchscreen eenvoudig te bedienen. Daarnaast kun je het startscherm aan je voorkeuren aanpassen en bijvoorbeeld een van je eigen foto’s als achtergrondafbeelding gebruiken.

Andere belangrijke functies

 • NIKKOR-zoomobjectief met 3x optische zoom (29–87mm): doe je voordeel met de nauwkeurige
 • lenstechnologie van Nikon. Met dit objectief maak je in een handomdraai de prachtigste foto’s en films, van
 • groepsfoto’s tot portretten.
 • HD-film (720p): leg de actie moeiteloos vast in HD. Je hoeft in de filmstand alleen maar even het scherm aan
 • te raken om met het opnemen van je film te beginnen.
 • Detectie van bewegingsonscherpte: vermindert het effect van cameratrillingen en corrigeert onverhoedse
 • bewegingen van de camera én het onderwerp. De hoge ISO-lichtgevoeligheid (tot 1600) vermindert de kans
 • op onscherpe beelden bij snel bewegende onderwerpen of bij weinig licht.
 • Eenvoudige autostand met Automatische scènekeuze: de camera kiest zelf de onderwerpstand die het
 • beste bij de omstandigheden past. Je foto’s zien er dus altijd piekfijn uit.
 • EXPEED C2: Via het geavanceerde beeldverwerkingssysteem van Nikon worden alle cameratechnologieën
 • geoptimaliseerd. Dat zorgt voor een snelle respons, uitmuntende prestaties en een onberispelijke
 • beeldkwaliteit.
 • Opladen via USB- of lichtnetadapter: met de meegeleverde USB-kabel kun je de camera opladen via de
 • computer.

De Coolpix S01 is verkrijgbaar in vijf kleuren: zilver (0018208929252), roze (0018208929399), rood (0018208929320), zwart (0018208929290) en wit (0018208929351). De adviesprijs is €169,-.

Lees ook:Altijd je favo geurtje op zak met de Genie-S
Lees ook:MADONNA WAT HEB JE MET JE ARMEN GEDAAN?
Lees ook:In de spiegel kijken met de Samsung DV300F camera
Lees ook:Je camera als modeaccessoire: Casio Exilim EX-N10
Lees ook:Woon je piepklein? Het kan altijd erger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>