Bank grote boosdoener kwijtraken mobieltje

Ben je thuis je smartphone kwijt? Kijk dan in de bank, de kans is groot dat je daar je telefoon aantreft. In 27% van de gevallen ligt je mobieltje in, op of onder de bank. Ben jij een vrouw en heb je een smartphone? Dan behoor je tot de grootste risicogroep om je telefoon kwijt te raken. Eén op de vijf Nederlandse vrouwelijke smartphonebezitters is namelijk minimaal één keer per dag haar mobiele telefoon kwijt. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van Vodafone onder ruim 500 smartphonebezitters.

Als vrouwen hun telefoon willen terugvinden, laat 83% zich vanaf een ander toestel bellen, tegen 64% van de mannen. Als man loopt jouw mobieltje aanzienlijk meer kans op schade dan de ‘vrouwelijke’ mobieltjes. Tenslotte zien mannen mail en werkdocumenten als geheime informatie, vrouwen noemen berichtjes en foto’s als belangrijkste informatie waarvan ze niet willen dat anderen ze zien.

Hoewel de smartphone steeds belangrijker voor ons wordt, blijkt vreemd genoeg dat we niet allemaal even zuinig met ons toestel omgaan. Een kwart van de Nederlandse smartphonebezitters is zijn mobieltje het laatste jaar wel eens kwijt geweest. Mensen die hun telefoon thuis even kwijt zijn, vinden het apparaat vaak terug in de buurt van de bank of in bed. Van vier op de tien Nederlanders is hun mobiele telefoon wel eens stuk gegaan, meestal omdat het toestel viel of door waterschade, waarbij de wc en de wasmachine grote boosdoeners zijn. De belangrijkste informatie waarvan we liever niet willen dat anderen die zien, is de lijst met telefoonnummers. Dat vinden we belangrijker dan foto’s, e-mails, sms’jes en whatsapp berichten.

“Ik begrijp als geen ander hoe vervelend het is als je je mobieltje kwijt bent,” aldus Bart Hofker, Directeur Consumentenmarkt bij Vodafone Nederland. “Het gebeurt mij ook wel eens dat ik mijn mobieltje kwijt ben. Je hele hebben en houden ligt daarmee op straat, inclusief al je sms’jes, foto’s en dergelijke. We kunnen het kwijtraken of verliezen helaas niet voorkomen, maar om de pijn te verzachten kunnen we wel een oplossing bieden. Daarom starten we vandaag een campagne om het makkelijker te maken je telefoon terug te vinden en de persoonlijke gegevens op je mobiel veilig op te slaan. Het is een onderwerp dat enorm leeft. Niet voor niets zijn we ook met de overheid in gesprek hoe we samen gestolen telefoons kunnen laten blokkeren.”

Vodafone wijst hiervoor naar een nieuwe webpagina: www.vodafone.nl/telefoonkwijt en op de het bestaan van de Mobile Protect app en de Contacten Backup app. De Mobile Protect app geeft de locatie van je telefoon door bij vermissing of diefstal. Via een pc/mac kun je zien waar de telefoon zich bevindt: thuis, in de kroeg of in een rijdende metro. Ook kun je je telefoon direct vergrendelen en je persoonlijke gegevens wissen. De Contacten Backup app maakt automatisch een backup van al je contacten, zodat je deze nooit meer kwijt raakt.

Overige opvallende resultaten uit het onderzoek:

· Telefoons van jongeren worden aanzienlijk vaker gestolen. De grootste risicogroep is 25-34 jaar. De leeftijdsgroep 55-65 jaar loopt het minste risico op diefstal

· 88% van de Nederlandse smartphonebezitters heeft geen verzekering afgesloten. De belangrijkste reden is dat ze dat te duur vinden

· Van de mensen die met het OV reizen, checkt 46% van de mensen minstens één keer per reis of de telefoon nog zit op de plek waar deze opgeborgen was (bijv. zak of tas). Eén op de vijf reizigers checkt dit 3 keer of vaker per reis

· 22% van de mannen heeft een app geïnstalleerd om de telefoon terug te vinden, tegen 15% van de vrouwen

· Driekwart van de smartphonebezitters regelt bij het kwijt raken van de telefoon binnen een week vervanging, een kwart zelfs binnen een dag

· Ouderen zeggen vaker geen geheime informatie op hun telefoon te hebben staan

Lees ook:Nederlandse thriller gebruikt app; met je mobieltje in bios
Lees ook:Tip: nooit meer boeken kwijtraken
Lees ook:Een fancy oplader voor je mobieltje
Lees ook:Tja, het zit op de bank…
Lees ook:Lui, maar stylish op de bank net als celebs

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>