Blog van Britt: Ik sta hier, onhandig heen en weer te stappen met uitgelopen make-up over mijn hele gezicht.

Vanaf nu is er iedere zondag een blog van Britt. Vol hersenspinsels, genante ervaringen, sfeerverslagen, dromen en advies. – Door Britt, 20-jarige blogger op www.justbrittblog.nl, muziektheater studente, dromend over New York, verslaafd aan suiker, heeft altijd honger en is dol op haar iPhone.

Ik zie mezelf nog staan, zestien jaar, in een veel te drukke club. Mijn oog schiet telkens naar de tijd, half 1 pas… Mijn geld is op, dus geen drankjes meer voor mij. Daarbij vind ik de wijn hier toch niet lekker, er zit echt liters water doorheen. Ik kijk naar mijn vriendinnen om me heen. Zij staan lekker te dansen. Ik probeer het ook weer even los te laten. Terwijl ik onhandig heen en weer probeer te stappen, word ik aan alle kanten weggedrukt door bezwete vreemden. Ik heb te weinig ruimte om te dansen. Ik noem dit niet eens dansen. Dansen doe ik in de dansles, een choreografie aanleren en die zo goed mogelijk uitvoeren. Dit is heen en weer stappen en je heupen daar een beetje bij wiegen. En dit is iets waar ik niet heel erg goed in ben.

Ik zie hoe de jongens om me heen meisjes checken. Wie het beste danst, krijgt vanavond misschien wel een zoen. Ik wil ook een keer zoenen, ik heb het nog nooit gedaan. Maar ik word genegeerd door de jongens om me heen. Waarom wordt er niet naar mij gekeken? Ben ik niet sexy genoeg? Ben ik niet mooi genoeg? Nog even sloof ik me uit op het gedreun van de bas. Ik kan echt niet dansen op deze muziek. Ik snap niet hoe al die andere meiden dat wel kunnen. Voluit dansend, met biertje in de lucht. Sexy en stoer tegelijk. Ze zien er allemaal prachtig uit. En ik sta hier, onhandig heen en weer te stappen met uitgelopen make-up over mijn hele gezicht.

Weer werp ik een blik op de klok. Er zijn pas tien minuten voorbij. Ik gaap ongegeneerd en denk aan thuis. Ik had nu ook lekker op de bank kunnen zitten met een goede serie en een lekkere kop thee. Kaarsjes aan, voetjes omhoog, lekkere comfortabele kleding en een avond bankhangen is voor mij een avond genieten. Maar aangezien iedereen om me heen van stappen houdt, moet ik dat toch ook leuk vinden? Is het niet gek dat ik de enige ben die uitgaan niet leuk vind? En ik hoor er toch ook niet bij als ik het niet leuk vind?

Zo hield ik mezelf avonden op in een rokerige club, blij als ik eenmaal thuis in bed lag. Maar ik voelde me verplicht om uitgaan leuk te vinden. De tienerjaren zijn de beste jaren van je leven toch? Daar moet je toch op deze manier van genieten?

Wat ben ik blij dat ik er eindelijk achter ben dat niet iedereen hetzelfde leuk vind. Sommige mensen houden van uitgaan en sommige mensen nou eenmaal niet. En ik houd van op de bank zitten en films kijken en lekker op tijd naar bed gaan. Ik hoef van mezelf niet meer iedere week te gaan stappen, eens in het half jaar is goed, als ik er dan zin in heb. Het is niet erg dat ik het niet fijn vind om veel alcohol te drinken. Nu doe ik de dingen die ik leuk vind om te doen. Mijn huis in Rotterdam is het partyhuis van de klas waar we samen koken en films kijken, of waar we met z’n allen pannenkoeken party’s houden met wijn en spelletjes. En waar vervolgens iedereen voor 1 uur vertrekt zodat we lekker op tijd in bed liggen. En als ik dan op de bank zit met een glas wijn en hele lieve mensen om me heen, ben ik zo blij dat ik geen zestien meer ben. Mijn avonden zijn nu zoveel beter.

Lees ook:Blog van Britt: ‘Hoi, hier ben ik dan, de liefde van je leven.’
Lees ook:Blog van Britt: 28 hoeraatjes op mijn drukke, luie leven.
Lees ook:Blog van Britt: Dromend over New York.
Lees ook:Blog van Britt: Ik hoor thuis in de metro die stinkt naar pis.
Lees ook:Blog van Britt: Mijn nieuwe missie in het leven.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>