Blog van Britt: Ik hoor thuis in de metro die stinkt naar pis.

 Vanaf nu is er iedere zondag een blog van Britt. Vol hersenspinsels, genante ervaringen, sfeerverslagen, dromen en advies. – Door Britt, 20-jarige blogger op www.justbrittblog.nl, muziektheater studente, dromend over New York, verslaafd aan suiker, heeft altijd honger en is dol op haar iPhone.

‘Heb jij een land waar je je thuis voelt?’ Vroeg de moeder van een vriendin waarmee ik op vakantie was jaren geleden. Ik vond dat een gekke vraag. Ik kom uit Nederland, dus dan was dat toch ook automatisch het land waar ik me het meest thuis voelde? Lang heb ik niet begrepen wat ze daarmee bedoelde, tot ik voor het eerst in New York was. Mijn moeder en mijn zus waren er allebei al eens geweest en ze waren er helemaal weg van. En toen ik de eerste stappen in de concrete jungle zetten, snapte ik eindelijk dat gevoel waar die moeder het over had. Ik had het bij New York.

Zoals ik al zei, mijn moeder en mijn zus zijn dol op New York, die kunnen er niet vaak genoeg naartoe gaan. Mijn verhouding met New York is iets anders, ik MOET ernaartoe gaan. Het is moeilijk te beschrijven hoe graag ik ooit mijn leven wil doorbrengen in deze stad. Want echt, het voelt daar als thuis. Het voelt alsof ik daar thuis hoor. Ik hoor thuis tussen de mensen die er zo verschillend uit zien: van shoppen in hardloopkleding naar op en top hipster met in 1 hand een koffie en in de andere hun telefoon. Ik hoor thuis tussen de hoge, maar oude gebouwen die eigenlijk al helemaal niet zo modern meer zijn. Ik hoor thuis in de metro die stinkt naar pis. Ik hoor thuis in de parkjes die ineens verschijnen tussen de gebouwen en waar de schattige eekhoorns van overdag worden vervangen door lelijke ratten in de avond. Ik hoor thuis tussen de intense drukte waar je nog geen stap kunt zetten zonder onder de oksel van de Obese meneer voor je te zitten. Ik hoor thuis tussen die duizenden acteurs die in restaurants werken en hopen op die ene doorbraak. Ik hoor thuis tussen de intense, lichtgevende reclameborden. Ik hoor thuis in deze stad.

En dus is het voor mij deze week weer even thuis komen. Gisteren zijn aangekomen en vandaag, na een lange dag shoppen, schrijf ik deze blog. Ik vecht tegen mijn jetlag want ik wil niet al om 8 uur gaan slapen, maar ik kan niet meer. In mijn joggingsbroek lig ik in bed, laptop op schoot en pizzapunt in de hand. Want dat hoort ook bij mijn leven in New York. Het voelt zo fijn om in een Bed & Breakfast te slapen. Zo word ik wakker in mijn schattige kamer met Frans thema, maak ik vervolgens zelf ontbijt in mijn pyjama, wacht tot de douche vrij is en bereid me voor op de dag. Net alsof het elke dag zo gaat.

In mijn hoofd gaat het ook elke dag zo. Al jaren droom ik over een toekomst in New York. En natuurlijk weet ik dat acteur zijn in New York nog zwaarder is dan in Nederland. Toch zie ik niets dat me tegenhoud mijn dromen te volgen. Stiekem fantaseer ik nu al over hoe mijn leven hier later wordt en bid ik dat ik deze week mijn droomman tegen kom of gecast wordt voor de rol van mijn dromen. En terwijl ik mijn naam maar spel in de Starbucks zodat ze het goed schrijven, denk ik aan komende week.

Eindelijk weer een weekje thuis. Ik heb zo hard gewerkt om honderden euro’s uit te kunnen geven en ik ben iedereen om me heen al een jaar jaloers aan het maken. De dagen van afgelopen week kropen voorbij terwijl ik maar wachtte tot het eindelijk vakantie was. En pas toen ik Manhatten binnen reed, na een uur door Jamaica te rijden en nog niet echt het New Yorkse gevoel te krijgen, werd het echt. Ik ben echt in New York en ik mag hier een hele week blijven. Wat een geluk heb ik toch!

 

Lees ook:Blog van Britt: ‘Hoi, hier ben ik dan, de liefde van je leven.’
Lees ook:Blog van Britt: Ik sta hier, onhandig heen en weer te stappen met uitgelopen make-up over mijn hele gezicht.
Lees ook:Blog van Britt: Mijn nieuwe missie in het leven.
Lees ook:Blog van Britt: Verdwijnen onder de dekens.
Lees ook:Blog van Britt: Dromend over New York.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>