Blog van Britt: 28 hoeraatjes op mijn drukke, luie leven.

Vanaf nu is er iedere zondag een blog van Britt. Vol hersenspinsels, genante ervaringen, sfeerverslagen, dromen en advies. – Door Britt, 20-jarige blogger op www.justbrittblog.nl, muziektheater studente, dromend over New York, verslaafd aan suiker, heeft altijd honger en is dol op haar iPhone.

Met veel trots zet ik mijn foto van mijn gezellige kaarsjes op Instagram, Facebook en Twitter. Want dit is iets wat ik met de wereld moet delen: Ik heb een avond vrij. Het is gek dat dat voor mij nu ineens een soort wereldwonder is. Maar vrije avonden komen doordeweeks eigenlijk niet voor. En nu heb ik ineens tijd voor Expeditie Robinson, kaarsjes en bankhangen met te veel chocola.

Eigenlijk ben ik een heel lui wezen. Ik ben te lui om zelf mijn was te doen, dus neem ik die ieder weekend mee naar mijn ouders. Ik ben te lui om over de Erasmusbrug te fietsen, dus ik ga iedere dag met de metro naar school. Ik ben te lui om te koken en eten in te vriezen, dus eet ik iedere lange schooldag stationsvoedsel (Burger King dus). Ik ben te lui om trap te lopen, dus neem ik de lift voor één verdieping.

En omdat ik eigenlijk ontzettend lui ben, zeur ik graag over hoe zwaar mijn leven is. Want ik heb het zo ontzettend druk. Ik heb soms echt geen tijd om te ademen of te slapen. Ik heb deze week echt elke nacht maar zes uur geslapen, ik heb het echt heel zwaar. Dat komt elke dag voorbij op Twitter. En mensen vinden me zo zielig, terwijl het eigenlijk allemaal wel mee valt. Ja, ik heb best drukke dagen. Vrije avonden doordeweeks komen bijna niet voor en ik moet nog een dag in het weekend werken bij mijn bijbaantje. Maar ik zit vervolgens nu al de hele ochtend in mijn giraffen Onesie op de bank Grey’s Anatomy te kijken. Want daar heb ik dan wel weer tijd voor. En als ik deze tijd die ik nu verspil aan de vijfde keer dat ik deze aflevering kijk, stop in het studeren wat ik doordeweeks allemaal last minute moet doen, zou ik het minder druk hebben. Maar aangezien ik op zondag te lui ben om überhaupt mijn bed uit te komen, heb ik het de rest van de week druk. Druk met pauze hebben op school, druk met kiezen welke tandpasta ik wil hebben in de supermarkt, druk met zeuren over dat mijn laptop zo langzaam opstart, druk met in de trein zitten en die tijd vooral niet productief besteden, druk met urenlang langs Facebook scrollen en alles liken, druk met zeuren over dat ik weer een half uur lang toonladders moet zingen, druk met midden in de nacht blogs schrijven die zeker ook op een ander moment konden, druk met uren lang bij de Coffee Company zitten.

En toch zijn doordeweekse vrije avonden schaars. Want ik heb het toch ook wel drukker dan de gemiddelde Nederlandse student. Ik maak soms dagen van negen uur ‘s ochtends tot tien uur ‘s avonds. Een normale volle werkweek van een volwassene is 32 tot 40 uur, die van mij is 60 uur. 60 uur lang keihard werken voor mijn passie en mijn ambitie. Want ik wil later echt wat bereiken in mijn toekomst en daar moet ik iets voor doen. Al sinds mijn negende weet ik wat ik wil doen in mijn toekomst en al sinds mijn negende werk ik om die droom te bereiken. Vanaf die leeftijd ben ik, naast vijf dagen middelbare school, één dag van de week een vooropleiding gaan doen. Een week van zes dagen is best vol voor een meisje van tien. Het is ook niet echt makkelijk geweest, in plaats van de zo gekoesterde hoofdrollen, speelde ik zeester, boom of koorlid 4. Niet echt de rollen die ik altijd zo graag had willen spelen. Toch bleef ik door gaan, werkte ik harder en bereikte ik meer. En nu zit ik op het conservatorium, ik heb een deel van mijn levensdoel bereikt. En nu weet ik ook dat ik nog harder moet werken om nog beter te worden. Mijn To Do-list gaat maar door en ik weet dat ik het nooit af zal krijgen. En daarom geniet ik extra van de avonden of ochtenden dat ik mezelf vrij geef. De uren dat ik in de kantine zit en geen zin heb om op zoek te gaan naar een plek om te studeren. Ik zou geen ander leven willen. Ik zou het niet aan kunnen om maar drie uur college op een dag te volgen, elke avond te gaan stappen en later te settelen voor een kantoorbaan. Dat is niets voor mij. Ik maak mijn dromen waar op mijn eigen manier.

En als ik dan een gesprek heb en iemand me vraagt hoe het gaat, is mijn standaard antwoord: Druk. De koning en de koningin, die hebben het druk. Emma Waston, die studeerde op Brown en ondertussen vijf grote Hollywood films maakte en promootte, die had het druk. Maar ik heb het ook best druk. En ik heb ook best een zwaar leven. En oh goh, wat houd ik ervan om dan een avond op de bank te ploffen, me vol te stoppen met chocola en een slechte film te kijken voordat ik veel te laat mijn bed in duik. Dat deelde ik met de wereld en dat bracht me 28 likes op Instagram 0p. 28 hoeraatjes op mijn drukke, luie leven. Hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera, hoera!

Lees ook:Blog van Britt: Mijn nieuwe missie in het leven.
Lees ook:Blog van Britt: ‘Hoi, hier ben ik dan, de liefde van je leven.’
Lees ook:Blog van Britt: Ik sta hier, onhandig heen en weer te stappen met uitgelopen make-up over mijn hele gezicht.
Lees ook:Mainstreet over ‘Dreamers’ en hun drukke leven
Lees ook:Blog van Britt: Verdwijnen onder de dekens.

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>