Column Chantal: Flamengo dans

Blogger Chantal Bolleman gaat vijf maanden studeren in Madrid. Omdat er heel wat bij zo’n reis komt kijk, schrijft ze op Meiden.blog.nl over haar belevenissen in de Spaanse hoofdstad. Zo krijgen jullie ook een beeld van hoe het is om in het buitenland te studeren.

Column 8: Gratis flamengo les.

Spaanser kan ik het mij niet voorstellen, Flamengo dansen. Een dans die je gewoon gezien moet hebben. Op straat lokken dansers je maar al te graag hun bar binnen om naar een show te komen kijken. Toch zijn vele shows niet zoals ze horen te zijn, want een echt goede show die vind je alleen bij de echte lokale Spanjaarden.

Schreeuwend komt mijn huisgenoot binnen gerend: ‘Ga je mee? We kunnen gratis Flamengo dansen’. Zoiets laat ik mij natuurlijk geen twee keer zeggen, want als je het echte Spaanse leven wilt leven moet je je overgeven aan de echte Spaanse cultuur. Het Spaanse temperament waar de Spanjaarden om bekend staan komt zeker naar voren in deze dans. De vrouwen geven zich over aan de muziek en verliezen de controle over hun lichaam. Alles gaat soepel en geleidelijk aan. De Spaanse lerares vraagt of ik ook een poging wil wagen, dus zo gezegd, zo gedaan…

Tot vandaag dacht ik dat ik dat ook wel kon, maar ik kan je verzekeren dat deze dans heel wat moeilijker is dan het lijkt. Dus laat dat ‘zo gedaan’ maar achterwege. Na mijn zoveelste poging geef ik het op, ik ben nog niet gemaakt voor deze dans. De combinatie van handen, voeten, klappen en bewegen is nog een beetje te veel. Ik heb dan ook volste bewondering voor de echte danseressen. Ik ga voorlopig de Flamengo dans maar in een lokale bar bekijken en heel misschien na wat meer lessen, laat ik dat vurige temperament nog even zien als een echte Flamengo danseres!

Tekst: Chantal Bolleman

Lees ook:Column Chantal; Metro irritatie
Lees ook:Column Chantal: Feesten tot we erbij neer vallen
Lees ook:Column Chantal: Siësta, tapas en nog meer Spaans…
Lees ook:Column Chantal: tentamenstress of niet?
Lees ook:Column Chantal: Happy Halloween in Spain

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>