Column Chantal: Happy Halloween in Spain

Blogger Chantal Bolleman gaat vijf maanden studeren in Madrid. Omdat er heel wat bij zo’n reis komt kijk, schrijft ze op Meiden.blog.nl over haar belevenissen in de Spaanse hoofdstad. Zo krijgen jullie ook een beeld van hoe het is om in het buitenland te studeren.

Column 7: Over Halloween in Spanje

Feestdagen zijn in Spanje een van de belangrijkste dagen van het jaar. Wat ik dan weer niet verwachtte is dat Halloween hier heel groots gevierd wordt, maar de Spanjaarden hebben het tegendeel bewezen. Als ik aan Halloween denk dan denk ik aan Amerika en kinderen die snoepjes langs de deuren ophalen. Maar Halloween in Spanje is veel meer dan dat.

In Nederland krijgen we geen vrij voor Halloween, het wordt eigenlijk amper gevierd, maar in Spanje wordt er meer dan twee dagen intensief gefeest. De voorpret begint al met het zoeken naar een kostuum, alles kan en alles mag. Op de dag zelf staat iedereen in de rij om snel de laatste dingen voor Halloween te halen. Het wordt hier overigens niet gevierd met snoep, maar met drankjes, heel veel drankjes.

Na de nodige drankjes trekt iedereen naar buiten toe en wordt het feest op de straat verder gevierd. De straten zijn overvol en normaal lopen, dat zit er niet meer in. Alles komt voorbij van spoken tot Alice in Wonderland en van mummies tot katten. Als je er niet raar uitziet val je eigenlijk buiten de boot. Helaas, ik had niet echt een verkleedpakje dus iedereen keek mij eerder raar aan dan andersom. Het feestgejoel gaat tot door ‘s ochtends vroeg.

Halloween is zoveel meer dan alleen snoep ophalen. In Spanje draait het vooral om samen zijn met je vrienden en zo lang mogelijk feesten. De dag na Halloween is namelijk een dag om overleden geliefden te herdenken. Ik ga dus nog maar even genieten van mijn Halloween tijd, en nog meer van het samen zijn met vrienden.

Tekst: Chantal Bolleman

Lees ook:Column Chantal: Avonturen in het ziekenhuis
Lees ook:Column Chantal: Feesten tot we erbij neer vallen
Lees ook:Column Chantal; Metro irritatie
Lees ook:Column Chantal: tentamenstress of niet?
Lees ook:Column Chantal: Stierenvechten, ik kan er niet aan wennen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>