Column Chantal: Feesten tot we erbij neer vallen

Blogger Chantal Bolleman gaat vijf maanden studeren in Madrid. Omdat er heel wat bij zo’n reis komt kijk, schrijft ze op Meiden.blog.nl over haar belevenissen in de Spaanse hoofdstad. Zo krijgen jullie ook een beeld van hoe het is om in het buitenland te studeren.

Column 4: Over de feestmentaliteit van de Spanjaarden…

Spanje staat bekend om haar vele vrije dagen voor feestdagen waar wij nog nooit van gehoord hebben. Zo hebben we in Nederland de dag van de arbeid, tweede kerstdag, tweede paasdag enzovoort. Dit kennen ze dan overigens in Spanje weer niet. Maar hier in het zuiden houden ze wel van een feestje op zijn tijd. Eeuwenoude ontdekkingen worden dan ook graag gevierd met een vrije dag.

Zo was het van de week; Dia de la Hispanidad. Op deze dag vieren Spanjaarden dat Columbus Amerika heeft ontdekt. Huh? Juist ja, de ontdekking van Amerika. Voor velen een gedenkwaardige dag, voor anderen niet. Dat het al eeuwen geleden is maakt niet uit. Elk jaar wordt er een optocht gehouden door de straten van Madrid. Helaas, dankzij de crisis moest er bezuinigd worden. Dus dan maar op feestdagen met parades. Voor de Cataloniërs overigens een goede dag om te demonstreren tegen het Spaanse regime. Ja, het houdt hier maar niet op.

Toch was dit een mooie gelegenheid om een dag vrij te krijgen. En daar maak ik dan als student optimaal gebruik van. En niet alleen ik. De winkels waren dicht, de straten waren vol met mensen en de barretjes en cafés puilden uit. Dat het dit jaar op een zaterdag viel maakt niet uit. Ik had een goede reden om lekker de hele dag niks te doen en te genieten van een echte ‘Spaanse feestdag’. Feesten totdat we erbij neer vallen. En voor de aankomende maanden ga ik mij maar vast voorbereiden, want er komen nog veel meer van dit soort dagen aan. Viva la España.

Tekst: Chantal Bolleman

Lees ook:Column Chantal: Happy Halloween in Spain
Lees ook:Column Chantal: Siësta, tapas en nog meer Spaans…
Lees ook:Column Chantal: Flamengo dans
Lees ook:Column Chantal: Stierenvechten, ik kan er niet aan wennen
Lees ook:Column Chantal: tentamenstress of niet?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>