Column Chantal; Metro irritatie

Blogger Chantal Bolleman gaat vijf maanden studeren in Madrid. Omdat er heel wat bij zo’n reis komt kijk, schrijft ze op Meiden.blog.nl over haar belevenissen in de Spaanse hoofdstad. Zo krijgen jullie ook een beeld van hoe het is om in het buitenland te studeren.

Column 3: Metro, een van de grootste bronnen van irritatie in Madrid.

De tijd hier in Madrid vliegt. De eerste weken was het vooral de kat uit de boom kijken en ontdekken hoe alles hier in zijn werk gaat. Ik kan je vertellen, dat is niet eenvoudig. Ik, als echte Nederlander, moest dan ook heel erg wennen aan het hier zo uitgebreide metro netwerk. De metro is HET vervoermiddel om mensen van de ene plek naar de andere plek te brengen. Maar laat dit nou net een van de grootste bronnen van irritatie zijn..

‘EINDELIJK, ik heb mijn metrokaart.’ Ik hoor het mezelf nog steeds zeggen tegen mijn Nederlandse vriendinnetje hier in Madrid. Nu kan ik grondig gebruik maken van mijn metrokaart en overal heen reizen waar ik wil. Maar dat ik hier echter zo snel op terug zou komen had ik niet gedacht. Oke, Nederlanders hebben dan ook vaak wel veel om over te klagen, maar dit is echt.

Mijn ‘geduldige’ eigenschap die ik heb opgebouwd in Nederland omdat ik elke ochtend met de trein ga, is hier niks waard. Elke ochtend wacht ik heel geduldig totdat iedereen de metro uit is. Helaas denken Spanjaarden hier anders over. Elke dag word ik wel omver gelopen of aan de kant geduwd, omdat een ieder ander liever voor gaat. En wachten totdat iedereen uitstapt, dat heb ik nog niet gezien. Een groot voordeel van leven in Madrid is dat het hier nog steeds lekker weer is. Zo kan ik de metro namelijk vermijden en mijn kaart even op ‘on hold’ zetten. Zodra ik terug in Nederland ben kan ik in ieder geval weer rustig in- en uitstappen .

Tekst: Chantal Bolleman

Lees ook:Column Chantal: tentamenstress of niet?
Lees ook:Column Chantal: Avonturen in het ziekenhuis
Lees ook:Column Chantal: Stierenvechten, ik kan er niet aan wennen
Lees ook:Column Chantal: Happy Halloween in Spain
Lees ook:Column Chantal: Siësta, tapas en nog meer Spaans…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>