Column Chantal: Siësta, tapas en nog meer Spaans…

Blogger Chantal Bolleman gaat vijf maanden studeren in Madrid. Omdat er heel wat bij zo’n reis komt kijk, schrijft ze op Meiden.blog.nl over haar belevenissen in de Spaanse hoofdstad. Zo krijgen jullie ook een beeld van hoe het is om in het buitenland te studeren.

Column 2: Madrid, here i’m! Nadat ik bijna het vliegtuig had gemist en ik vervolgens ook nog eens in het verkeerde vliegtuig wilde stappen ben ik er.

Het leven in Madrid is begonnen. Een wereld van verschil met Nederland en bijna niet te vergelijken. Spanje staat bekend om Siësta’s, tapas, Spaanse mannen en het vurige temperament. Dit alles is niet gelogen. Dat je moet wennen aan een andere cultuur dat is logisch, maar het Spaanse leven daarentegen is zo anders dan ik had verwacht.

De grootste barrière die ik tot nu toe heb meegemaakt (en nog niet heb overwonnen) is de Spaanse taal en het feit dat alle Spanjaarden standaard te laat komen. Dat ik problemen zou krijgen met de taal wist ik van te voren, maar dat het zo erg was had ik nooit gedacht. Je verwacht op zijn minst dat mensen een beetje Engels kunnen, maar als je hier de weg kwijt bent dan moet je toch echt proberen jezelf te redden. En laat ik nou net verdwaald zijn geweest de eerste dagen. Doordat mijn Spaans niet uitstekend was besloot ik een intensieve Spaanse taalcursus te volgen. Intensief was het zeker niet en na deze cursus kom ik helaas nog steeds niet verder dan Hola en Adios. Op tijd beginnen met Spaans leren was zeker een aanrader geweest.

Als ijverige studente vind ik het belangrijk om op tijd te komen en natuurlijk al helemaal als je in een ander land studeert. Alleen nemen wij (de Nederlanders) de regeltjes iets te nauw. Als je omgekleed en wel om acht uur op school staat en er komt twee keer over geen leraar opdagen dan baal je. De regeltjes zijn hier omgedraaid, studenten aanwezig, leraar is er niet. De Spaanse mentaliteit ja, daar moet ik nog wel even aan wennen. De siësta’s daarentegen zijn een goede uitkomst voor het vroege opstaan J. Daar kunnen wij in Nederland dan nog wel wat van leren.

Mijn eerste ‘intensieve’ lesweek zit er op en ik ga genieten van mijn weekend. Maar allereerst ga ik een hele lange siësta houden. Hasta Luego!

Tekst: Chantal Bolleman

Lees ook:Column Chantal; Metro irritatie
Lees ook:Column Chantal: tentamenstress of niet?
Lees ook:Column Chantal: Stierenvechten, ik kan er niet aan wennen
Lees ook:Column Chantal: Avonturen in het ziekenhuis
Lees ook:Column Chantal: Flamengo dans

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>