Blogger Chantal gaat studeren in Madrid

Blogger Chantal Bolleman gaat vijf maanden studeren in Madrid. Omdat er heel wat bij zo’n reis komt kijk, schrijft ze op Meiden.blog.nl over haar belevenissen in de Spaanse hoofdstad. Zo krijgen jullie ook een beeld van hoe het is om in het buitenland te studeren.

Column 1:  De voorbereidingen zijn getroffen en ik breng mijn laatste dagen hier door in Nederland. Tot over vijf maanden!

Koffer stress
Stress, een veelvoorkomend fenomeen als je je ergens druk om maakt. Nu ben ik nogal snel gestrest en komt dat niet altijd evengoed uit, maar het scheelt dat ik er zelf mee om kan gaan. Tenminste dat denk ik meestal. Terwijl ik nadenk over mijn grote trip schieten de tranen in mijn ogen, krijg ik knikkende knieën en word ik helemaal benauwd. Studeren in het buitenland is leuk, spannend en staat goed op je CV maar nog nooit heb ik zoveel stress gehad voor een reis. En daarbij werkt mijn uitstelgedrag ook niet mee.

Mijn koffer ligt al weken in mijn kamer, zonder iets er in. Elke keer dat ik iets in wil pakken schiet het weer door mijn hoofd. Hoeveel moet ik meenemen? Welke winterkleren? Welke schoenen zijn leuker? Zal ik drie paar of twee paar slippers meenemen? AAH! Mijn hoofd ontploft. Toch moet ik er nu echt aan geloven, die koffer MOET gepakt worden. Na vier uur ploeteren heb ik dan toch eindelijk een begin gemaakt. Mijn kamer ziet er inmiddels uit alsof er oorlog is uitgebroken, maar het gaat de goede kant op.

Toch komt er veel meer bij kijken dan alleen een koffer inpakken. Ik word van het kastje naar de muur gestuurd als ik iets moet regelen en steeds maar weer hang ik aan de telefoon om alle papieren rond te krijgen. Tot overmaat van ramp krijg ik ook nog eens de verkeerde papieren. Toch mag dit allemaal de pret niet drukken. Het euforische gevoel wordt steeds groter en ik heb zin om keihard te gillen dat ik naar Madrid ga. Studeren is leuk en in het buitenland al helemaal. Maar.. nu eerst mijn koffer nog verder doen.

Yes, hij is gepakt nu nog wegen op de weegschaal. Ik zie de cijfers langzaam oplopen en het zweet breekt me uit. Dan geeft de weegschaal aan waar ik al bang voor was, mijn koffer is te zwaar. De paniek slaat toe. Welke schoenen moeten eruit? Welk truitje laat ik thuis? Moet ik misschien wat minder winterkleding meenemen? Zucht.. daar ga ik weer.

Eindelijk alles is gepakt, de tickets zijn geprint en mijn vrienden heb ik uitgezwaaid. Nu is het tijd. Mijn reis gaat beginnen, bepakt en bezakt ga ik op weg naar het vliegveld. Adios Amigo’s tot over vijf maanden!

Tekst: Chantal Bolleman

Lees ook:Column Chantal: Avonturen in het ziekenhuis
Lees ook:Column Chantal: Happy Halloween in Spain
Lees ook:Column Chantal: Flamengo dans
Lees ook:Column Chantal: tentamenstress of niet?
Lees ook:Column Chantal; Metro irritatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>