Ruud Feltkamp reporter backstage bij The Hit

Ruud Feltkamp neemt online de backstage presentatie van The Hit voor zijn rekening. Dennis Weening presenteert het RTL 5 programma dat op zondag om 20.00 uur wordt uitgezonden. Verder werken er zestien bekende artiesten mee, waaronder Sandra van Nieuwland, Xander de Buisonjé, Niels Geusebroek, Ben Sauders, Sabrina Stark en Sidney Samson met Eva Simons, mee aan ‘The Hit’.

Ruud vangt de winnaars backstage op nadat ze gehoord hebben dat hun liedje is uitgekozen. Ruud stapt met ze in de speciale ‘The Hit’ auto, en brengt ze naar een locatie die ze zelf mogen uitkiezen. Tijdens deze autorit praat Ruud met de deelnemer na over zijn/haar ervaring in ‘The Hit’.

Roomraces
Elke week staan zes kersverse songwriters in hun eigen geluidsdichte pitchingroom om hun liedje te presenteren aan twee populaire artiesten. Welke artiest herkent de hit-potentie van een nummer tijdens deze roomraces het snelst en claimt het om er de? hit van te maken? Iedere artiest kiest twee songs om deze na afloop van de roomraces nog eens goed te beluisteren en met de songwriters te bespreken. Zodra de artiest voor zichzelf een keuze heeft gemaakt, duikt hij of zij met het liedje de studio in en is er geen contact meer.

Finale
Tijdens de grote finale van elke aflevering komen de artiesten en songwriters weer bij elkaar. Pas als de artiest het podium betreedt, wordt voor de kijker én de songwriters duidelijk voor welk liedje is gekozen. Deze nummers worden direct als single uitgebracht en zijn nog dezelfde avond te downloaden om vervolgens de hitlijsten te bestormen.

Radio 538
Radio 538 is nauw betrokken bij ‘The Hit’. Dj’s Frank Dane en Tim Klijn vertellen elke aflevering na de roomrace onomwonden welk liedjes naar hun idee daadwerkelijk hit-potentie hebben. Ook volgen zij op hun eigen zender ‘The Hit’ op de voet en zijn artiesten en songwriters elke vrijdag te gast bij Frank Dane in de Frank&Vrijdag Show.

Voor de in totaal 48 songwriters die meedoen, kan ‘The Hit’ hun doorbraak betekenen. Zij komen terecht in een muzikale rollercoaster waarin alles draait om de passie voor muziek en de jacht op die ene gouden hit. ‘The Hit’ komt oorspronkelijk uit Ierland en was daar een groot succes. Enkele populaire Ierse artiesten scoorden er zelfs de grootste hit uit hun carrière mee.

Lees ook:Meidenblog bij fandag Ruud Feltkamp en Ferry Doedens
Lees ook:Ruud Feltkamp en Ferry Doedens fandag 16 juni Duinrell
Lees ook:Ruud Feltkamp (Noud in GTST): ‘Ik ben zo’n slechte zanger’
Lees ook:Extra optredens fandag Ruud Feltkamp en Ferry Doedens
Lees ook:Ruud Feltkamp vindt het niet altijd makkelijk om BN’er te zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>