Nick en Simon steunen Movember met bijzondere actie

Vandaag begint Movember, de wereldwijde campagne waarbij mannen aandacht vragen voor prostaat- en teelbalkanker en geld ophalen voor onderzoek. Dit doen zijn door een maand lang hun snor te laten staan, die gesponsord kan worden door familie en vrienden. Elk jaar krijgen ruim 11.000 Nederlandse mannen prostaatkanker, en iedere dag sterven er meer dan 7 mannen aan de gevolgen van deze ziekte. Teelbalkanker is de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen tussen de 15-30 jaar en de laatste jaren neemt het aantal patiënten in Nederland sterk toe.

Nick en Simon dragen Movember een warm hart toe en laten dit op een bijzondere manier zien. Hun wassen evenbeelden in Madame Tussauds dragen tijdens november namelijk een snor. Met besnorde beelden hoop Madame Tussauds een bijdrage te leveren aan Movember en bezoekers te informeren over de campagne en haar doelen. De beelden van een besnorde Nick en Simon zijn tot en met 15 november te bewonderen in de etalage van Madame Tussauds aan het Rokin in Amsterdam.

De deelnemers aan Movember groeien zelf een echte snor en doorbreken hiermee het taboe rond gezondheidsproblemen bij mannen, door zich een maand lang niet te schamen voor het haar op hun bovenlip. Via een persoonlijk profiel op movember.com kunnen vrienden, familie en collega’s van de deelnemers hun snorren sponsoren. Deze campagne is uniek omdat deelnemende mannen, de zogenaamde Mo Bros, een hele maand op rigoureuze wijze hun uiterlijk veranderen. De organisatie hoopt dat de snorren van Nick en Simon vele gesprekken over de gezondheid van mannen zullen starten.

Lees ook:Nick en Simon maken clip met BN’ers voor KiKa
Lees ook:Nick en Simon met Kees Tol naar Zuid-Afrika
Lees ook:Nick Schilder en Simon Keizer naar Cuba en Jamaica
Lees ook:Nick en Simon rocken in de boksring met Sterker
Lees ook:Nick en Simon schaamteloos fanatiek (video)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>