Nick en Simon met Kees Tol naar Zuid-Afrika

Na hun succesvolle avontuur in The American Dream, reizen Nick & Simon dit keer af naar Zuid-Afrika. In dit prachtige land gaat het populairste duo van Nederland op muzikale ontdekkingsreis. De muzikanten in hart en nieren proberen zoveel mogelijk te leren van de Zuid-Afrikaanse muziekcultuur en laten dit land daarnaast kennismaken met hun eigen muziek. Net zoals in Amerika reist Kees Tol mee met Nick & Simon in de rol van ‘manager’. Vanaf vanavond is de reis van de heren, zes weken lang op Nederland 3, te zien in NICK & SIMON, DIE SUID-AFRIKAANSE DROOM.

“We krijgen nog wekelijks reacties op de eerste serie, The American Dream. Dat was voor ons ook zo’n onvoorstelbaar avontuur, dat het nog altijd naar meer smaakt. Aangezien de Zuid-Afrikaanse taal veel op de Nederlandse lijkt, zijn we heel benieuwd in hoeverre onze muziek in de smaak valt in dit prachtige land”, aldus Nick & Simon die hun reis beginnen in Kaapstad. Waar dit avontuur de heren verder brengt, laten zij geheel aan het toeval over. Aan manager Kees de taak om zoveel mogelijk contacten in de Zuid-Afrikaanse muziekindustrie te leggen en op die manier collega-muzikanten en andere interessante mensen te ontmoeten. Natuurlijk proberen de Volendammers zelf zoveel mogelijk muziek te maken. Maar ze laten Zuid-Afrika ook gewoon over zich heen komen: de andere (muziek-)cultuur, de mensen en het prachtige landschap.

Aflevering 1
‘Die Suid-Afrikaanse Droom’ begint voor de heren in Kaapstad. Helaas blijkt men in Afrika veel minder toegankelijk dan de Amerikanen en is het moeilijk om in contact te komen met andere muzikanten. Toch komen Nick, Simon en Kees terecht in een geïmproviseerde studio in een township. Daar komen ze erachter dat hun muziek toch wel erg verschilt van de muziek uit deze buurt. Als de heren hun geluk beproeven in het uitgaansleven van Kaapstad komen ze onverwachts veel Nederlanders tegen. Het dak gaat van de Hollandse stamkroeg af als de Volendammers hun entree maken en optreden. Kees ontmoet een opkomende Afrikaanse zangeres in diezelfde kroeg. Als blijkt dat zij net als Nick & Simon houdt van Simon & Garfunkel ontstaat er een prachtige muzikale samenwerking.

Nederland 3 – 20.25 uur

Ze vertelde er al over bij DWDD:

Lees ook:Nick Schilder en Simon Keizer naar Cuba en Jamaica
Lees ook:Nick & Simon op road trip naar Santiago
Lees ook:Familie Bouwhuis uit GTST gaat naar Zuid-Afrika
Lees ook:Zuid-Afrika: toneel voor nieuwe Afrikaanse ontwerpers
Lees ook:Nick en Simon rocken in de boksring met Sterker

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nick en Simon met Kees Tol naar Zuid-Afrika

  1. Margreet

    Met kromme tenen kijk ik naar de uitzending. Ik kijk, omdat ik een speciale band voel met Zuid Afrika (en de muziek daar) en daarom benieuwd was. Wat een cultuur- en politiek-barbaren zijn het. Wat een onbenul over wat er zich elders in de wereld afspeelt. Gesprekje over de Apartheid wordt genegeerd, of niet eens opgemerkt als het ter sprake komt. De muziek daar kennen ze totaal niet, terwijl het een ongelofelijk muzikaal land is met bijzondere muziek.

    Enfin, ergernis dus.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>