Terence Schreurs: “Ik word alleen maar ellendiger als ik mijn emoties binnenhoud”

Terence Schreurs speelt in de nieuwe dramaserie ‘Zusjes’ een bezorgde moeder van twee pubermeiden die in Amsterdam gaan samenwonen. Alsof ze hier nog niet genoeg aan moet wennen, deelt haar overspelige echtgenoot ook nog eens mee dat hij ‘even afstand wil’. Voor Schreurs is dit een gevoelig onderwerp, want ze heeft zelf ook een vriendje gehad die is vreemdgegaan. Maar juist die ervaringen zorgen ervoor dat zij haar rol ijzersterk neerzet.

Kon je iets van jezelf herkennen in de rol?
“Iemand waar ik heel veel van hield, is ook eens vreemdgegaan. Ik was daar kapot van. Het gevoel dat ik niet goed genoeg ben voor iemand is vreselijk. Je hart is dan in duizend stukjes uitgewreven op een snelweg waar een vrachtwagen keihard overheen is gereden. Deze ervaring kon ik gebruiken voor mijn personage. Ik wil sowieso altijd tot in de details weten hoe mijn personage in elkaar zit. Voor deze rol vroeg ik mij af: hoe het is om moeder te zijn en hoe voelt het om zorg te hebben voor twee pubermeiden?”

Hoe zit Winnie dan in elkaar?
“Winnie een moeder die haar pootjes stijf op elkaar houdt en blind is voor wat er gaande is. De vraag is of die ogen open of niet. Net zoals ze haar kinderen en man ziet veranderen, zo verandert zij door de pijn te accepteren. Ik herkende soms mijn eigen moeder in Winnie. Mijn moeder kan ook doen alsof er niets aan de hand is, maar zich wel intens verdrietig voelen. In dat opzicht ben ik precies mijn vader: een echte Amsterdammer die alles op straat gooit. Dat lucht sneller op. Ik word alleen maar ellendiger als ik mijn emoties binnenhoud.”

Waarom wilde je deze rol zo graag?
“Ik word meestal gevraag voor een personage van 25 jaar, terwijl ik nu al 37 ben. Eindelijk heb ik eens een totaal andere rol. Dat neemt niet weg dat het psychisch een hele zware rol is. Na een lange draaidag met heftige scènes kwam ik bekaf thuis. Soms werkt het goed als ik dan even ga wandelen, om mijn hoofd leeg te maken. Of ik kijk blunders op YouTube, haha. Dat is voor mij echt ontspanning.”

In de serie heb je twee puberende meiden. Hoe was als puber?  
“Ik was heel rebels, een soort ongeleid projectiel. In drie minuten kon ik wel tien emoties hebben. Van die hele hormoonhuishouding begreep ik niets. Ik kan mij daarom ook goed voorstellen dat je als puber zo explosief kunt zijn en het gevoel hebt dat alles uit je handen glijdt.”

Ben je zelf eigenlijk al toe aan kinderen?
“Sinds eind vorig jaar drong het tot me door dat ik hier maar eens over na moet gaan denken. Veel vrienden hebben al kinderen en dat doet mij nadenken over bepaalde dingen. Ik ben wel een laatbloeier, net als mijn hele familie. Maar als het komt, dan komt het.”

Naast acteren geef je ook acteerlessen. Hoe is dat?
“Heel leuk! Ik heb een hekel aan leraren die je intelligentie onderschatten, dat vond ik vroeger altijd zo irritant. Daarom laat ik het mijn leerlingen zelf ontdekken. Ik kan hen wel iets opdringen, maar het kwartje moet uiteindelijk bij de leerlingen vallen en dat moeten zij zelf doen. En dat werkt misschien wel, want een aantal van mijn leerlingen is zelfs al aangenomen voor een musical in Broadway! Het gaat mij er niet om of ik hiermee megarijk word, maar dat leerlingen later zeggen: ‘van deze actrice heb ik les gehad.’”

Zusjes in vanaf vanavond te zien bij de NTR. 

Tekst: Marjolein de Wit

Lees ook:Juvat Westendorp: Als ik iets doe, dan doe ik het gelijk goéd
Lees ook:Chloé Leenheer: “In acteren kan ik meer emoties kwijt”
Lees ook:Tienersterren presenteren het boek ‘Hoe word ik beroemd’
Lees ook:Blog van Britt: Ik sta hier, onhandig heen en weer te stappen met uitgelopen make-up over mijn hele gezicht.
Lees ook:Charlie Chan Dagelet: “Als puber was ik heel onzeker”

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>