Chloé Leenheer: “In acteren kan ik meer emoties kwijt”

Al op 9 jarige leeftijd zat ze op de school voor jong talent van het koninklijk conservatorium in Den Haag, om haar grote droom te realiseren: danseres worden. Maar vier jaar later werd er roet in het eten gegooid door een heftig auto ongeluk. Chloé Leenheer zou nooit meer kunnen lopen, was de voorspelling van doktoren. Maar ze zette alles op alles om er weer bovenop te komen en met succes. Ze is inmiddels 25 jaar, kan weer vrolijk dansen en springen én heeft een hoofdrol in de nieuwe dramaserie Zusjes weten te bemachtigen.

Het is nu ruim tien jaar na het ongeluk. Hoe heb je jezelf weer op de been gekregen?
“Ik was dertien toen het gebeurde, eigenlijk nog te jong om te realiseren hoe heftig het ongeluk was. Nu ik erop terug kijk, denk ik dat ik geluk heb gehad dat ik zo jong was. Mijn lichaam was fit genoeg om zich te herstellen. Het heeft dan wel zeker vier jaar heeft geduurd voor ik weer kon lopen, maar ik kan het weer! Ik heb echt engeltjes op mijn schouders gehad.”

Dans je nog wel?
“Nee. Ik zal nooit meer op hoog niveau kunnen dansen. Toch heeft het mij ook iets goeds gebracht: ik ben erachter gekomen dat ik acteren ook heel erg leuk vindt. Misschien nog wel leuker dan dansen. In acteren kan ik veel meer emoties kwijt.”

In Zusjes speel je Eefje, een rebelse tiener die totaal ontspoort. Kan je je met haar identificeren?
“Eefje is óf extreem blij óf extreem hysterisch. Daar kan ik mij niet herkennen, de uitersten zijn te groot. Wel ging ik net als Eefje op mijn 17e uit huis en ik was niet op mijn mondje gevallen. Maar hele extreme dingen heb ik niet beleefd. Ik heb nooit gedacht: fack it, ik ga grenzeloos. Ik ben bijvoorbeeld nog nooit zo dronken geweest dat iemand mij naar huis moest tillen. Dat komt omdat ik heel gedisciplineerd ben. Ik zette mij voor de volle 100% in voor school. Ik vond het belangrijk om op mijzelf en op mensen die ik liefheb te blijven letten, nog steeds. Thuis ben ik de oudste en ik voel mij heel verantwoordelijk voor mijn broertje en zusje. Mijn jonger broer is 18 jaar, als hij naar de stad gaat en om drie uur thuis komt, roep ik: doe even normaal! Ik ben heel bezorgd. Dat heeft Eefje niet, zij gaat en staat waar ze zelf wil.”

Wat is voor jou de boodschap van de serie?
“Ik denk dat er wel meer jongeren zijn die net als Eefje ergens mee zitten maar waar niemand de vinger op kan leggen. Eefje is geen heks, ze zit alleen met zichzelf in de knoop en heeft hulp nodig. Dat geldt voor veel jongeren.”

Hoe loopt het af met Eefje?
“Uiteindelijk komt het wel goed. Ze gaat met haar ouders en zus in therapie en dat is heftig. Op dat moment kan ze niets: ze wil niet eten, geen medicijnen en niet naar school. Maar er komt een moment dat ze rustiger wordt. Meer verklap ik niet!”

 De dramaserie is vanaf morgen 27 oktober te zien bij de NTR op Nederland 3. 

Tekst: Marjolein de Wit

Lees ook:Terence Schreurs: “Ik word alleen maar ellendiger als ik mijn emoties binnenhoud”
Lees ook:My little Chloé van Chloé parfum
Lees ook:Nikkie Plessen kan niet meer non-stop feesten
Lees ook:Waar kan ik snel een beauty behandeling boeken…
Lees ook:Topless zonnen kan echt niet meer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>