Jan Kooijman en Dennis Weening over ‘Killer Karaoke’

Jan Kooijman en Dennis Weening presenteren samen het nieuwe programma Killer Karaoke. In deze show moeten de deelnemers al zingend opdrachten doorstaan om een geldbedrag te kunnen winnen. Blogger Danny Nomden interviewt de heren.

Heren, hebben jullie de opdrachten in Killer Karaoke zélf bedacht?

Jan: “Nee, maar Dennis had ze allemaal bedacht kunnen hebben. Het had uit de koker van Dennis kunnen komen. Maar nee, het format bestaat al. Steve-O presenteert het in Amerika en er zijn een aantal vaste spellen zoals het Panische Pierenbad met die slangen en Elektro Chef. Er zijn een aantal nieuwe spellen bijbedacht maar die hebben wij niet zelf bedacht. Wij zijn alleen de jongetjes in de speeltuin die mogen kijken hoe alle andere kinderen van de glijbaan afdonderen.”
Dennis: “Wij hoeven alleen maar te lachen.”

Wat was het leukste moment voor jullie?
Jan: “Oh men… Ik heb zóveel gelachen.”
Dennis: “Sommige zijn meer van: ‘oh jeej’, dat je je hand voor je mond doet. De Elektro Chef vond ik eigenlijk wel heel erg grappig, als ze onder stroom stonden.
Jan: “We hebben twee uitzendingen met bekende Nederlanders en ik vond So You Think You Can Dance finalist Vivian echt heel grappig. We hebben echt op de grond gelegen van het lachen omdat zij geweldig bleef zingen maar het ook zo doodeng vond. Het was echt schitterend.
Dennis: “Maar ook omdat ze probeerde uit die bak te kruipen.”
Jan: “Ja, precies!”

Zouden jullie zelf in zo’n ‘pierenbad’ gaan?
Jan: “Ja hoor.”
Dennis: “Jawel. Daar hebben we allebei niet zoveel moeite mee, met die beesten. We hebben die Electro Chef bij elkaar gedaan, maar dat was echt wel een klote gevoel. Deed ook best wel pijn. De Ballorige Buikdansers hoeft van mij ook niet. Twee hele dikke mannen, waar Terror Jaap er van één is, die al zingend in worden gesmeerd met een goedje.”

Volgende keer een seizoen met alleen maar BN’ers?
Jan: “Ik weet het niet. Ik weet niet of het juist afschrikt of aantrekt. Dat moeten we nog zien denk ik…”
Dennis: “Nouja, je moet wel van goeden huize komen wil je meedoen. Maar goed, er zijn ook nog steeds bekende Nederlanders die zich opgeven voor Robinson. Er zijn natuurlijk wel stoere BN’ers.”
Jan: “Ja, dat is ook waar. Maar het toffe is wel dat BN’ers strijden voor een goed doel. Dus het is wel zo dat als je ambassadeur bent voor een goed doel en je wilt er geld voor verdienen, dat het een mooie gelegenheid is om een keer te kijken of je jezelf een beetje tot je grenzen kunt pushen.”

En de overige deelnemers? Waar selecteren jullie die op?
Jan: “Op zang, vooral. Maar wij selecteren ze niet, daar hebben we niets mee te maken. De redactie heeft geselecteerd op zangkunsten. De deelnemers moeten wel écht goed kunnen zingen.”

Jullie doen dus eigenlijk alleen maar de presentatie en de rest hebben jullie uit handen gegeven.
Jan: “Ja, we presenteren en we zijn vooral ondersteunend voor de kandidaten. We hebben allebei onze eigen kandidaten en daarmee nemen we het ook een beetje tegen elkaar op. Verder ondersteunen en coachen we de kandidaten door hun uitdagingen heen.”

Jullie werkten eerder al samen bij So You Think You Can Dance. Hoe bevalt de samenwerking nu?
Jan: “Het bevalt heel goed.”
Dennis: “We hadden toen wel meer afstand dan nu. Jan was jurylid en ik presenteerde, dus dit is wel echt de eerste keer dat we samen presenteren.”
Jan: “Ja, we hebben echt een superleuke tijd gehad met elkaar en eh… Op naar nog eens, zou ik zeggen!”
Dennis: “Ja!”

Dus: kijkcijferhit?
Dennis: “Ik verwacht er stiekem wel wat van. Maar ik denk wel dat het zo grappig is dat iedereen zegt van: ‘heb je dat gezien?’.”
Jan: “Weet je wat het moeilijke van tegenwoordig is? De doelgroep van RTL 5, jongeren, kijkt steeds minder televisie. Ze kijken steeds meer terug op iPads en iPhones en die cijfers, bij veel programma’s van RTL 5, zijn echt door het dak heen. Die zie je niet terug in de kijkcijfers van wat mensen op televisie hebben gekeken. Moeilijk in te schatten. Het zou best een enorme knaller kunnen worden, maar dan misschien wel vooral omdat het op internet veel is bekeken.”
Dennis: “Je ziet ook op YouTube dat de filmpjes van de Amerikaanse versie, al 18 miljoen keer zijn bekeken.”
Jan: “Het is afwachten of mensen hier donderdagavond voor willen gaan zitten, zodat ze het er vrijdagochtend met elkaar over kunnen hebben. Daar hoop ik heel erg op en daar moeten we ook een beetje vanuit gaan…”

Klik hier voor meer info over de show.
Lees hier wat wij van de eerste aflevering vonden.
Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Everybody Dance Now-jury: Dan, Lieke en Jan Kooijman
Lees ook:Jan Kooijman: “Ik zou dit het liefst ieder jaar willen doen”
Lees ook:Jan Kooijman en Nicolette Kluijver presenteren show met BN’ers
Lees ook:Filmtrailer ‘Verliefd op Ibiza’ met Jan Kooijman en Jim Bakkum
Lees ook:Bn’ers als Jan Kooijman en Lieke van Lexmond over Italië

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Jan Kooijman en Dennis Weening over ‘Killer Karaoke’

  1. adriaan

    hoe dat jullie het draaien ben zelf een trotse houder van 7 slangen en dit praat je niet goed

      /   Reply  / 
  2. jeanine

    Dieren mishandelen door ze in een bak met ijswater te gooien is niet grappig !!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>