Ewout Genemans: “Het is eigenlijk een beetje een taboe”

Ewout Genemans is acteur, presentator en programmamaker. Hij heeft het nieuwe programma ‘Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan’ gemaakt waar nu zoveel opschudding over is. Blogger Danny Nomden sprak hem voor Meiden.blog.nl.

Waarom het programma ‘Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan’?
“In Nederland blijkt uit onderzoek dat steeds meer mensen vroeger ontmaagd worden, terwijl er heel veel mensen zijn die op latere leeftijd ook nog maagd zijn. Wij wilden juist een programma maken met mensen die bewust of onbewust nog maagd zijn. Het is eigenlijk een beetje een taboe in Nederland, wat we met dit programma een beetje proberen te breken.”

Hoe kom je op dit idee? Juist omdat het taboebrekend is?
“Ja, omdat het eigenlijk iets is wat nog nooit op de Nederlandse televisie is behandeld. En we vinden het heel leuk dat RTL het wél aandurft om dat te doen.”

Hoe kom je aan deze deelnemers?
“Dat was heel moeilijk. We hebben maandenlang gezocht naar die mensen, via oproepjes of via beurzen. We hebben mensen op straat aangesproken om uiteindelijk een zo gevarieerd mogelijk aantal hoofdpersonen te krijgen.”

Aan wat voor kandidaten kunnen we denken?
“Van een succesvolle zakenman van dertig, die eigenlijk al zijn hele leven bezig is geweest met zijn carrière. Hij heeft een mooie auto en een mooi appartement, maar is er eigenlijk nooit echt aan toe gekomen. Maar we hebben ook een stelletje dat het niet mag doen vanwege het geloof.”

Zijn de kandidaten gelijk bereid om mee te werken aan het programma?
“Ja. Maar het is natuurlijk een stapje voor ze om het ook daadwerkelijk te doen. Het is natuurlijk enorm privé en een persoonlijk iets en je kunt dit ook alleen maar maken als je er volledig achterstaat; als de mensen er achterstaan. En wat al deze mensen gemeen hebben is dat ze eigenlijk wel van die maagdelijkheid af willen. Wij gaan ze daar niet mee helpen maar het feit dat ze daar over praten voelt alsof ze uit de kast komen. Een soort bevrijding, om er eindelijk open over te praten.”

Eén van de kandidaten wordt bestempeld als een slet. Ze heeft al wel wat gedaan. Is het dan niet een beetje de schijn ophouden?
“Nee… Kijk, het is wel een meisje dat al wel heeft gezoend met heel veel jongens en ze is wel echt een flirt, maar haar maagdelijkheid wil ze echt bewaren voor de ware.”

De titel doet vermoeden alsof het een schande is om maagd te zijn. Was dat de insteek van het programma?
“Nee, want het is helemaal geen schande. Dat is ook het leuke, zoals ik al zei: mensen die bewust of onbewust wachten op hun ontmaagding. Neem het stel dat bewust wachten totdat ze getrouwd zijn of juist de 48-jarige Mark die er zo snel mogelijk van af wil. We hebben dus een heel breed scala aan maagden.

Hoeveel deelnemers zitten in het programma?
“We hebben tien deelnemers. Ze komen in acht afleveringen van veertig minuten terug.”

Welke deelnemer vond je het interessantst of het leukst?
“Ik vind juist de diversiteit zo interessant. Ik kan er echt niet één kiezen. Het stelletje is leuk, maar het verhaal van Avithal is ook leuk. Nee, ik kan niet kiezen.”

Maandag om 21:30 op RTL 5 begint de eerste aflevering van ‘Ik Heb HET Nog Nooit Gedaan’.

Tekst: Danny Nomden

Lees ook:Liza Sips (Malaika) houdt van een beetje gefriemel en getut
Lees ook:Weer Zoop met Nicolette van Dam en Ewout Genemans
Lees ook:Een kijkje in het leven van een voormalig profvoetbalster
Lees ook:Linda de Mol ‘weet van alles een beetje’ (video)
Lees ook:Achter de schermen bij Het Zal Me Een Rotzorg Zijn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>