Sharing is Caring; goedkoop reizen!

Reizen is leuk.. Even lekker er tussenuit en doen waar je zelf zin in hebt. Een heerlijke en leerzame tijdsbesteding. Het is alleen jammer dat reizen zo verschrikkelijk duur is! Maar meiden, opgelet; met het nieuwe reizen speelt geld geen rol meer. Nou ja, minder dan..

Als echte wereldreiziger kan ik geen genoeg krijgen van reizen. Ik praat er dan ook heel graag over. Daarom wil ik jullie tips geven om zo goedkoop mogelijk op vakantie te gaan. Ik kan je vertellen, dat de volgende tips jouw reiservaringen een hele andere wending gaan geven! Daar gaatie..

Onze jonge generatie is gewend om veel online te surfen en te socializen. We kunnen makkelijker dan ooit informatie opzoeken over bepaalde landen en kunnen makkelijk communiceren met elkaar. Of die persoon nou aan de andere kant van de wereld woont of niet. BlaBlaCar en Airbnb hebben hier op ingespeeld en bedachten beiden een deel-systeem om makkelijker en goedkoper op vakantie te kunnen, met het motto; Sharing is caring. Niet iedereen vindt het zo makkelijk om te delen met vreemde mensen, maar het is zeker de moeite waard om het te proberen. Samen kom je verder dan alleen, toch? En laten we nou allemaal het liefst zo goedkoop mogelijk op vakantie gaan.

Natuurlijk zijn er genoeg vlieg- en busaanbiedingen naar de plekken waar je graag heen wilt, maar het kost vaak nog best veel geld. BlaBlaCar bedacht hiervoor een oplossing. Er zijn veel mensen zoals zakenmannen of reizigers die regelmatig naar een ander land toe rijden. Omdat een auto (meestal) meer plekken heeft dan één, kunnen deze auto’s makkelijk gedeeld worden. Op BlaBlaCar kies je de stad waar vanuit je wilt reizen en naar welke bestemming je wilt. Uit jouw zoekgegevens komen alle auto’s die naar jouw gekozen bestemming rijden. Je kunt zelf kiezen welke prijs en bestuurder jij het liefste hebt. Mocht je bang zijn dat de bestuurder een of andere creap is, kies dan altijd iemand uit met een foto en een normaal profiel. Hieruit kun je al snel opmaken of de persoon te vertrouwen is of niet. Natuurlijk moet je altijd goed oppassen maar BlaBlaCar wordt wel zo veilig mogelijk gebruikt. De bestuurders die niet te vertrouwen zouden zijn, worden eruit gefilterd. Je kunt er natuurlijk ook altijd voor kiezen om met een vriend(in) te gaan, dat is ook wel gezelliger dan alleen.

 

Als de reis via BlaBlaCar geboekt is, moet er nog een slaapplaats gevonden worden. En wat is nou leuker dan een betaalbare en unieke locatie midden in het centrum of juist midden in de mooie natuur? Want zeg nou zelf, het boeken van een hotel is erg duur en bij een hostel lig je met allemaal vreemde mensen op een kamer.. Niet ideaal. Via Airbnb is het mogelijk deze unieke overnachtingen door heel de wereld te boeken voor een leuke prijs. Zij werkt volgens het zelfde principe als BlaBlaCar. Bewoners delen hun huis met vakantiegangers. Airbnb is zeer geschikt voor reizigers die liever een lokale vakantie hebben dan een toeristische vakantie. Je zit in een huisje van een local, die je vervolgens ook nog de leukste lokale plekjes kan vertellen die je niet mag missen. Sommige verhuurders staan er zelfs voor open om een rondleiding te geven door de stad.

Je kan ervoor kiezen om het huis helemaal zelf ter beschikking te hebben of alleen een kamer uit het huis. Dit laatste is het goedkoopst als je alleen of met zijn 2e bent. Wanneer je met een groepje (bv. 4 of 6 personen) op vakantie gaat, is het wel heel goedkoop om een volledig appartement te huren.

Bij elke woning staan foto’s van de kamers, welke voorzieningen er zijn, een beschrijving van de woning en de regels. Ook kun je op de kaart zien of de locatie geschikt is. Bij de recensies kun je lezen wat de vorige reizigers van de woning vonden. Lees hieronder hoe goedkoop een overnachting kan zijn:

Stad: Parijs
Kamertype: volledige woning
Wijk: Colombes, 10 minuten van het centrum
Datum: 10 en 11 november 2014
Aantal: 4 personen
Prijs: € 90,-+ €14,- servicekosten = €104,- (dus €13,- per persoon, per nacht)

Foto’s:

Tip: Houd er wel rekening mee dat de kosten in het hoogseizoen hoger zijn en dat je dan eerder moet boeken i.v.m beschikbaarheid.

Het voordeel van reizen met BlaBlaCar en Airbnb, is dat je last-minute toch nog een goedkope vakantie hebt. Vroegtijdig boeken bij Airbnb kan natuurlijk ook. Er is dan meer keus in het aantal woningen. Je moet even goed zoeken maar er is voor ieder wat wils. Laat de goedkope vakanties maar beginnen!


Door: Tessa Liebrand

 

Lees ook:Goedkoop een hotelovernachting scoren tijdens HotelWeek
Lees ook:Paul Turner en Pauline Wingelaar reizen in camper voor RTL
Lees ook:Uggs shop je nu goedkoop bij (online) outlet Van den Assem
Lees ook:Lijkt Ferry Doedens op Lucas? ‘Hij is wat hysterischer’
Lees ook:I Can Make You A Supermodel: Sanna vertelt hoe dat is

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>