Ongesteld zijn is vervelend, maar voor meisjes uit Uganda nog vervelender!

Oeps.. Ongesteld, maar vergeten iets mee te nemen? Heel herkenbaar voor elke vrouw. Daarom zijn bijna alle vrouwen altijd bereid om iemand te helpen die dit overkomt. Want het idee dat je doorlekt vinden we allemaal vreselijk. Er zijn veel meisjes in Uganda die deze hulp ook goed kunnen gebruiken. En jij kan hen daarbij helpen!

Ongesteld zijn is vervelend, dat vinden we allemaal. Soms ben je daardoor niet vooruit te branden, heb je enorme eetbuien of ben je iets minder vrolijk. Maar toch blijken Nederlandse vrouwen verder weinig te worden belemmerd door hun menstruatie. In Uganda is dit niet zo. Hier worden meisjes slecht of niet ingelicht over de menstruatie, waardoor ze soms niet eens weten waarom ze bloeden. Ze gebruiken bananenbladeren of oude kranten, zodat ze (hopelijk) niet doorlekken. Veel van deze meisjes schamen zich zo erg dat ze vaak niet naar school willen en lopen zo veel lessen mis. Daarnaast is het natuurlijk heel onhygiënisch. Plan Nederland wil hier wat aan doen.

Omdat het vandaag Wereldmeisjesdag is, roept Plan Nederland alle meiden in Nederland op om meisjes en jonge vrouwen uit Uganda aan maandverband te helpen. Met een donatie van €5,- help je een meisje 1 jaar lang. Zo kan zij gewoon naar school en kan zij doen wat ze wil. Door de betere hygiëne zal zij minder gezondheidsrisico’s oplopen. Bovendien creëert de productie van duurzaam maandverband meer werkgelegenheid en een inkomen voor vrouwen uit Uganda.

Dit hartverwarmende YouTube filmpje laat de behulpzame reacties van vrouwen zien wanneer een jong meisje op straat verteld dat ze is doorgelekt. Hopelijk kunnen we met dezelfde sympathie ook meisjes in Uganda helpen. Doe jij mee?

Wil jij doneren of wil je meer weten over dit project? Klik hier.

Door: Tessa Liebrand. 

Lees ook:Ongesteld? Dan heb je zin in verwennerij
Lees ook:Beau Schneider (Tim Loderus uit GTST) is nog vrijgezel
Lees ook:Maak kennis met L.O.S: “Wij zijn samen echt zó vervelend”
Lees ook:Meisjes huilen vaker dan jongens; dit is de reden…
Lees ook:Nog maar even doorsparen…

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>