Column Chantal: Avonturen in het ziekenhuis

Blogger Chantal Bolleman gaat vijf maanden studeren in Madrid. Omdat er heel wat bij zo’n reis komt kijk, schrijft ze op Meiden.blog.nl over haar belevenissen in de Spaanse hoofdstad. Zo krijgen jullie ook een beeld van hoe het is om in het buitenland te studeren.

Column 6: Over haar avonturen in het ziekenhuis

Ziekenhuizen, zeker niet de beste plek om door te brengen en al helemaal niet als je op avontuur in het buitenland bent. Maar natuurlijk, het overkwam mij, want ik moest zo nodig over een steen vallen. Dat een dagje uit zo’n avontuur zou worden had ik dan weer niet verwacht.

Ik klaagde in Nederland wel eens over het feit dat het altijd zo lang duurt in ziekenhuizen, maar dan heb je Spanje nog niet ontdekt. Het motto is echt maÑana, maÑana ofwel morgen, morgen. Het is dan ook zeker niet raar als je gewoon vijf uur lang aan het wachten bent zonder enige informatie. En dat daklozen zomaar binnen komen lopen, met een nogal aparte geur om zich heen, is ook volkomen normaal. Het leuke is wel dat je het echte Spaans leven meemaakt. Iedereen van jong tot oud bevind zich in de wachtkamer en maakt hetzelfde mee als jij. Toch is het best lastig om zolang te wachten als je echt pijn hebt. Want de doctoren vinden het allemaal wel best.

De tijd tikt maar door en uiteindelijk word ik dan naar binnen geroepen. Ze kijken naar mijn enkel en vijf minuten later sta ik weer buiten. Hier heb ik dan vijf uur lang op gewacht.  Een ding kan ik je wel vertellen, je hebt Madrid niet gezien, als je de bureaucratie in het ziekenhuis niet hebt meegemaakt. Want de bureaucratie is ECHT typisch Spaans. Alles moet met omwegen. Best grappig, zo heb ik toch weer een hele andere kant van Spanje meegemaakt, niet in de stad maar in het ziekenhuis. Uiteindelijk kan ik er wel om lachen, maar ik zal in ieder geval nooit meer klagen over ziekenhuizen in Nederland.

Tekst: Chantal Bolleman

Lees ook:Column Chantal: Happy Halloween in Spain
Lees ook:Column Chantal: tentamenstress of niet?
Lees ook:Column Chantal: Siësta, tapas en nog meer Spaans…
Lees ook:Column Chantal; Metro irritatie
Lees ook:Column Chantal: Feesten tot we erbij neer vallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>