Vrouw wil schitteren, man blijft gewoontjes

De feestdagen zijn dé gelegenheid om te schitteren met de laatste trends op het gebied van beauty. Twee op de tien vrouwen geeft aan dit jaar te experimenteren met glans make-up om schitterend voor de dag te komen. Voor de mannen hoeft zoveel opsmuk allemaal niet. Voor hen mag hun vrouw er net zo uitzien als op ‘gewone’ dagen, want dat is al mooi genoeg. Als het aan mannen ligt, besteedt de vrouw tijdens de drukke feestdagen liever aandacht aan hem dan aan haar uiterlijk. Dit blijkt uit onderzoek dat Etos liet uitvoeren naar beauty tijdens de feestdagen onder Nederlandse vrouwen en mannen.

Vrouwen geven dit jaar naar verwachting gemiddeld €39,- uit aan beautyproducten en accessoires. Tijdens de feestdagen voelen vrouwen zich het meest sexy als hun haar helemaal goed zit (46%) en als hun make-up glamorous is (10%).

Tijdens de feestdagen staan vrouwen gemiddeld 7 minuten langer voor de spiegel dan op gewone dagen. En die inspanningen zien ze graag beloond. Als vrouwen tijdens de feestdagen géén complimentje krijgen van hun partner over hun uiterlijk, baalt drie op de tien vrouwen hier van. Smokey eyes (15%), blosjes (9%) en glitters in het haar (7%) spelen een belangrijke rol in de feestelijke look. Tijdens de feestdagen permitteren vrouwen zich meer op het gebied van beauty, waaronder uitspattingen als het kopen van een compleet nieuwe make-up lijn, een uitgebreid kappersbezoek, kunstnagels en een veel te dure outfit die vervolgens in de kast verdwijnt.

De feestdagen zijn voor vrouwen pas écht geslaagd als ze lekker in hun vel zitten (48%). Vrouwen doen er goed aan hun beautyproducten vooral zelf in te slaan, want van hun partner hoeven ze dit in het merendeel van de gevallen niet te verwachten. Bijna de helft van de mannen is niet van plan een cadeautje te geven dat bijdraagt aan een mooier uiterlijk. De mannen die wél besluiten iets cadeau te doen op het gebied van uiterlijk, gaan voor sieraden (16%), lingerie (9%) of make-up (6%). Cadeautjes zijn voor vrouwen overigens minder belangrijk dan je zou denken. Minder dan 1% vindt leuke cadeautjes bepalend voor het slagen van de feestdagen.

Bijna een kwart van de vrouwen spoort haar partner aan om er tijdens de feestdagen extra glamorous uit te zien, omdat ze dat aantrekkelijk vinden. Mannen blijken al snel tevreden over de feestelijke verschijning van hun partner. Voor ruim een kwart van de mannen geldt dat ze hun partner op ‘gewone’ dagen al prachtig vinden; ze mag er tijdens de feestdagen net zo uitzien als de rest van het jaar. Voor 21% van de mannen mag zijn partner op de feestdagen dan ook zo naturel mogelijk verschijnen, er is immers tijd voor ontspanning. Een partner in sexy outfit met hoge hakken en mooie make-up staat voor 11% van de mannen op het verlanglijstje. Mannen krijgen overigens graag wat extra aandacht van hun partner tijdens de feestdagen. Ruim 20% van de mannen wil liever dat de vrouw meer aandacht besteedt aan hem dan dat ze zich in de badkamer mooi staat te maken.

Kerst met Jan Kooijman & Nick Schilder
Vrouwen zouden het liefst Guus Meeuwis (11%) uitnodigen om de feestdagen mee te beleven. Jan Kooiman (5%) was vorig jaar nog favoriet en staat nu op de tweede plaats, gevolgd door Nick Schilder (4%). Mannen verwachten dat Prinses Maxima (16%) tijdens de feestdagen het meest glamorous voor de dag komt, gevolgd door Yolanthe Sneijder Cabau van Casbergen (10%) en Lieke van Lexmond (9%).

Lees ook:Vrouw wil man die luistert zonder haar te onderbreken
Lees ook:Man / Vrouw: het grote verschil (1)
Lees ook:Man / Vrouw: het grote verschil (2)
Lees ook:Man / Vrouw: het grote verschil (3)
Lees ook:Man / Vrouw: het grote verschil (4)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>